VIDEO: BINA-Istra prva tvrtka u regiji kojoj je dodijeljen međunarodni certifikat za sigurnost ISO39001

(TV Istra.hr) BINA-Istri je dodijeljen certifikat ISO39001 za sustav sigurnog upravljanja prometom, koji se prema međunarodnim normama dodjeljuje vodećim tvrtkama u sektoru prometa. Time je BINA-Istra postala prva tvrtka u široj regiji s ovom certifikacijom.

VIDEO: BINA-Istra prva tvrtka u regiji kojoj je dodijeljen međunarodni certifikat za sigurnost ISO39001Ove je godine Istarskim ipsilonom prošlo 27 milijuna putnika, a već četvrtu godinu zaredom nije bilo smrtno stradalih.

Napori uloženi od strane koncesionara Bina-Istre u sigurnost putnika na ovoj prometnici prepoznati su i od strane certifikacijske kuće Det Norse Veritas.

Ovime je Bina-Istra postala jedna od 500 tvrtki u svijetu s ovom certifikacijom, a prva je u Hrvatskoj i široj regiji. Ove je godine Bina-Istra provela 60 mjera za poboljšanje sigurnosti na cestama, naglašava stručnjak za procedure donošenja međunarodnih normi Robert Verbanac. Među njima se ističe moderan tehnološki sustav za praćenje sigurnosti koji nije nabavljen, već je razvijen unutar Bina-Istre, a uključuje korištenje dronova za nadzor.

Dronovima ne upravljaju ljudi, već je cijeli je sustav, naglašava Šuran, automatiziran.

Prvo je ovo takvo rješenje u svijetu, za koje su zainteresirane i inozemne tvrtke, a početak redovnih letova dronova nad Istarskim ipsilonom očekuju se u veljači, odnosno po izdavanju dozvole Agencije za zrakoplovstvo. S ciljem poboljšavanja sigurnosti na brzoj cesti, Bina-Istra je u suradnji s policijom i svih 14 istarskih autoškola provela projekt dodatne obuke vožnje na brzoj cesti. Najvažniji sigurnosni projekt, prema ocjeni generalnog direktora Daria Silića, je izgradnja dodatnih traka i proširenje tunela Učka.

Više u prilogu:
 
 
Izvor: TV Istra.hr
Autor: TV Istra.hr
Foto: screenshot s videopriloga
Objavljeno: 15. 12. 2017.
Poveznica na izvor

Jurčić: Rad nedjeljom ne koristi nikome

Jurčić: Rad nedjeljom ne koristi nikome

(Index)
KLJUČNI PODACI
Smatra kako rad nedjeljom ne donosi ništa trgovini ni proizvodnji
Radno vrijeme tijekom tjedna dovoljno je za kupovinu ...
Opširnije
IZBRISANO PRAVO NA RAD Ima li tiha većina volje boriti se ovdje i sada ili je rješenje bijeg iz Hrvatske?

IZBRISANO PRAVO NA RAD Ima li tiha većina volje boriti se ovdje i sada ili je rješenje bijeg iz Hrvatske?

(Novi list)
Kršenje radničkih prava
Radnik, kao jedan od nosivih identitetskih stupova socijalističkog režima, u tzv. tranziciji morao je biti ideolo ...
Opširnije
Više novca, više sigurnosti, bolja kvaliteta života za radnike Deutsche Telekoma u Njemačkoj

Više novca, više sigurnosti, bolja kvaliteta života za radnike Deutsche Telekoma u Njemačkoj

(HST)
U odlučujućem četvrtom krugu pregovora, koji je održan 11. i 12. travnja 2018. godine pregovarači sindikata Ver.di su postigli dogovor s pregovara ...
Opširnije