Sindikalne vijesti br 162

Sindikalne vijesti br 162 od 19. 11. 2018. donose sljedeće sadržaje:
* NOVA ZAPOŠLJAVANJA U SEKTORU ODRŽAVANJA
* MANJAK RADNIKA NARUŠAVA RAD OPERATIVE NAPLATE CESTARINE
* IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE HAC

Sindikalne vijesti br 162


NOVA ZAPOŠLJAVANJA U SEKTORU ODRŽAVANJA

Na sjednici Nadzornog odbora HAC-a održanoj 16. studenog 2018. donesena je odluka o zapošljavanju 19 vozača na neodređeno vrijeme zbog kontinuiranog manjka radnika na obavljanju tih poslova. U TJO Ivanja Reka tako je zaposleno dvoje, u TJO Sisak deset, a u TJO Vrgorac sedam vozača, dok je dodatnih 15 vozača i četiri automehanicara zaposleno na određeno vrijeme, do 31. ožujka 2019.

Nova zapošljavanja u sektoru održavanja rezultat su dobre suradnje sindikata i rukovodstva sektora. Zajedničkim naporima uspjeli smo doći do svima prihvatljivog rješenja i početi rješavati problem kroničnog manjka radnika koji je prijetio destabilizacijom funkcioniranja sustava održavanja, a da se radi o značajnom uspjehu govori i podatak da je riječ o prvom zapošljavanju veće skupine radnika na neodređeno vrijeme nakon 2010. godine.

 
 
MANJAK RADNIKA NARUŠAVA RAD OPERATIVE NAPLATE CESTARINE

Operativa naplate cestarine Hrvatskih autocesta već je dulje vrijeme suočena s kroničnim manjkom radnika na poslovima naplate cestarine, čime teret funkcioniranja sustava u potpunosti pada na postojeće blagajnike koji su trajno preopterećeni, bez izgleda da će se rad naplate u narednom periodu organizirati na održiviji način. Naime, unatoč tome što se kroničan manjak radnika očituje u svim jedinicama naplate cestarine od istoka do juga, rukovodstvo sektora za naplatu cestarine i dalje odbija pristupiti sustavnom rješavanju nagomilanih problema.

 
 
IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE HAC

U petak 7. prosinca 2018. održat će se redovna izborna skupština Podružnice Hrvatske autoceste. Skupština Podružnice potvrdit će mandat novih sindikalnih povjerenika izabranih po organizacijskim jedinicama i izabrati nova tijela Podružnice: članove Izvršnog i Nadzornog odbora te predsjednika Podružnice.
 
 
 
 

Sindikalne vijesti br. 165

Sindikalne vijesti br. 165

Sindikalne vijesti br. 165 izišle su 11. veljače 2019. g. ...
Opširnije
ZAPISNIK  SASTANKA IZVRŠNOG ODBORA PODRUŽNICE HAC NCS-a

ZAPISNIK SASTANKA IZVRŠNOG ODBORA PODRUŽNICE HAC NCS-a

(NCS - Podružnica Hrvatske autoceste)
Sastanak je održan 15. siječnja 2019. u Ogulinu s početkom u 11 sati.
...
Opširnije
INFORMACIJE O VIŠKOVIMA RADNIKA I UKIDANJU POJEDINIH RADNIH MJESTA

INFORMACIJE O VIŠKOVIMA RADNIKA I UKIDANJU POJEDINIH RADNIH MJESTA

(Podružnica HAC)
Sindikalne vijesti br. 164 od 24. 1. 2019. g. ...
Opširnije