Sindikalne vijesti br 162

Sindikalne vijesti br 162 od 19. 11. 2018. donose sljedeće sadržaje:
* NOVA ZAPOŠLJAVANJA U SEKTORU ODRŽAVANJA
* MANJAK RADNIKA NARUŠAVA RAD OPERATIVE NAPLATE CESTARINE
* IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE HAC

Sindikalne vijesti br 162


NOVA ZAPOŠLJAVANJA U SEKTORU ODRŽAVANJA

Na sjednici Nadzornog odbora HAC-a održanoj 16. studenog 2018. donesena je odluka o zapošljavanju 19 vozača na neodređeno vrijeme zbog kontinuiranog manjka radnika na obavljanju tih poslova. U TJO Ivanja Reka tako je zaposleno dvoje, u TJO Sisak deset, a u TJO Vrgorac sedam vozača, dok je dodatnih 15 vozača i četiri automehanicara zaposleno na određeno vrijeme, do 31. ožujka 2019.

Nova zapošljavanja u sektoru održavanja rezultat su dobre suradnje sindikata i rukovodstva sektora. Zajedničkim naporima uspjeli smo doći do svima prihvatljivog rješenja i početi rješavati problem kroničnog manjka radnika koji je prijetio destabilizacijom funkcioniranja sustava održavanja, a da se radi o značajnom uspjehu govori i podatak da je riječ o prvom zapošljavanju veće skupine radnika na neodređeno vrijeme nakon 2010. godine.

 
 
MANJAK RADNIKA NARUŠAVA RAD OPERATIVE NAPLATE CESTARINE

Operativa naplate cestarine Hrvatskih autocesta već je dulje vrijeme suočena s kroničnim manjkom radnika na poslovima naplate cestarine, čime teret funkcioniranja sustava u potpunosti pada na postojeće blagajnike koji su trajno preopterećeni, bez izgleda da će se rad naplate u narednom periodu organizirati na održiviji način. Naime, unatoč tome što se kroničan manjak radnika očituje u svim jedinicama naplate cestarine od istoka do juga, rukovodstvo sektora za naplatu cestarine i dalje odbija pristupiti sustavnom rješavanju nagomilanih problema.

 
 
IZBORNA SKUPŠTINA PODRUŽNICE HAC

U petak 7. prosinca 2018. održat će se redovna izborna skupština Podružnice Hrvatske autoceste. Skupština Podružnice potvrdit će mandat novih sindikalnih povjerenika izabranih po organizacijskim jedinicama i izabrati nova tijela Podružnice: članove Izvršnog i Nadzornog odbora te predsjednika Podružnice.
 
 
 
 

Sindikalne vijesti br. 169

Sindikalne vijesti br. 169

Podružnica HAC - 6. lipnja 2019.
Sustavno rješavanje problema radnog vremena; Educirano 159 sindikalnih povjerenica i povjerenika NCS-a; Provedena godiš ...
Opširnije
40. cestarski susreti Hrvatske - rezultati

40. cestarski susreti Hrvatske - rezultati

40. cestarski susreti Hrvatske održani su od 16 - 19. 5. 2018. godine u Tučepima ...
Opširnije
Cestarski susreti u Tučepima - nekoliko informativnih dokumenata

Cestarski susreti u Tučepima - nekoliko informativnih dokumenata

(Podružnica HAC i Podružnica ARZ)
Da bi se olakšalo informiranje i povećala dostupnost informacija - ovdje objavljujemo nekoliko dokumenata koji se odno ...
Opširnije