Objava Nezavisnog cestarskog sindikata na Facebook-u

Nezavisni cestarski sindikat
April 29 at 12:11 PM ·
Objava NCS-a povodom tragične smrti dvojice radnika u Kninskoj tvornici DIV

Objava Nezavisnog cestarskog sindikata na Facebook-u


Neprestano inzistiramo na važnosti zaštite na radu jer je najgore što se radniku može dogoditi na poslu upravo to da se ne vrati kući. Ova golema tragedija upozorava nas da inzistiramo još glasnije jer se nitko drugi za nas neće pobrinuti umjesto nas samih - Vlada Republike Hrvatske, koja je ove godine ukinula doprinos za zaštitu na radu i demontirala sustav ZNR, očito neće.

Iskrena sućut obiteljima i kolegama poginulih radnika.
 
 


 
 
HRT Vijesti 29. 04. 2019.

Dan pogreba poginulih radnika bit će Dan žalosti u Kninu

Autor: M.Š./Hina
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29. 04. 2019.   prije 2 dana
 

Na dan pogreba dvojice radnika, koji su u ponedjeljak tragično stradali u tvornici DIV, u Kninu će biti proglašen Dan žalosti, potvrdio je gradonačelnik Marko Jelić.

- Izražavam duboku sućut obiteljima, prijateljima i kolegama nesretnih radnika DIV-a. Također, očekujem od svih nadležnih institucija da istraže što se dogodilo u tvornici, kako bi krivac za ovu tragediju mogao preuzeti odgovornost, izjavio je Jelić.

Prema trenutačnim informacijama, nesreća se dogodila dok je 34-godišnjak čistio bazen u pogonu galvanizacije, a 20-godišnjak je vidio da ga trese struja i krenuo mu pomoći, pri čemu su obojica nastradala.

Uprava DIV-a obratila se javnosti priopćenjem u kojem ističe da će DIV Grupa učiniti sve što je u njihovoj moći da pomogne i makar malo ublaži rodbini i prijateljima stradalih ovaj nenadoknadivi gubitak.

- Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do završetka istrage nećemo davati nikakve komentare, navode iz DIV-a

- Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće, zaključuju u priopćenju.

Ispred glavnog ulaza u kninsku tvornicu DIV zastave su spuštene na pola koplja.

 

SINDIKATI TRAŽE SMJENU MINISTRA PAVIĆA I IZLAZE IZ GSV-a

SINDIKATI TRAŽE SMJENU MINISTRA PAVIĆA I IZLAZE IZ GSV-a

(Jutarnji list)
'NEMA SOCIJALNOG DIJALOGA'
'Vlada si je našla sugovornika u HUP-u, a mi smo im samo smokvin list' ...
Opširnije
Švedska televizija objavila reportažu o propasti Hrvatske:

Švedska televizija objavila reportažu o propasti Hrvatske: "Ovdje nema života"

(Index)
Reporter SVT-a razgovarao je s nekoliko starijih Iločana, a posebno je istaknuo činjenicu da Hrvatsku, za razliku od emigracije iz sredine 20. s ...
Opširnije
Novi zaplet oko Pelješkog mosta: Grci podnijeli upravnu tužbu

Novi zaplet oko Pelješkog mosta: Grci podnijeli upravnu tužbu

(Večernji list)
Pristupne ceste
Visoki upravni sud ima rok od 30 dana da odluči o Avaxovoj tužbi, a to znači do 16. lipnja....

...
Opširnije