IZBORI ZA RADNIČKO VIJEĆE I POVJERENIKE RADNIKA ZA ZAŠTITU NA RADU U PZC VARAŽDIN

IZAĐITE I PODRŽITE LISTU UJEDINJENIH SINDIKATA NCS I SPVH!

IZBORI ZA RADNIČKO VIJEĆE I POVJERENIKE RADNIKA ZA ZAŠTITU NA RADU U PZC VARAŽDIN


U srijedu 4. srpnja 2018. godine održat će se izbori za radničko vijeće PZC Varaždina i izbori povjerenika radnika za zaštitu na radu u firmi. Oba tijela su za radnike izuzetno važna jer ako rade u korist radnika, savjesno obavljaju svoje zadaće i koriste ovlasti koje im zakoni pružaju, itekako mogu unaprijediti položaj radnika u firmi.

Radničko vijeće je predstavničko tijelo svih radnika firme i mora biti uključeno u postupke donošenja pravilnika, preraspodjela i drugih važnih odluka kao što su kolektivni viškovi, otkazivanja ugovora o radu i sl. Isključivo radničko vijeće predlaže predstavnika radnika u nadzorni odbor poduzeća, što radnicima daje mogućnost uvida u poslovanje i način upravljanja firmom. Iako samo sindikati mogu kolektivno pregovarati i time direktno izboriti veća prava i bolje uvjete rada, važno je da su radničko vijeće i povjereništvo radnika za zaštitu na radu budni i da nadziru primjenu izborenih prava.

U godinu i pol dana djelovanja u PZC-u, Nezavisni cestarski sindikat je izborio nekoliko važnih stavki: 
-nakon dugog perioda preraspodjele iznivelirani su radni sati (višak sati je plaćen, a manjak izbrisan),
-isplaćena su dugovanja za krivo obračunavani minuli rad,
-uveden je tjedni plan rada za svakog radnika,
-sav višak sati nakon preraspodjele koji je viši od redovnog fonda sati plaća se kao prekovremeni rad.

Na ove izbore dva radnička sindikata u PZC-u, Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat prometa i veza Hrvatske, izlaze zajedno jer nam je interes isti: učiniti PZC boljim mjestom rada za sve. Svaki napredak u tom smjeru nije poklon nego plod borbe i ne postiže se preko noći nego ovisi o dugoročnoj podršci i angažmanu članova. Zato izađite na izbore i podržite svoje sindikate – bitan je svaki glas!
 
 
 
 
 

Objavljeni sadržaj isključiva je odgovornost Nezavisnog cestarskog sindikata.

UPRAVA PZC VARAŽDINA KORIGIRALA ODLUKU O NEJEDNAKOM RASPOREDU RADNOG VREMENA NAKON PROTIVLJENJA RADNIČKOG VIJEĆA

UPRAVA PZC VARAŽDINA KORIGIRALA ODLUKU O NEJEDNAKOM RASPOREDU RADNOG VREMENA NAKON PROTIVLJENJA RADNIČKOG VIJEĆA

Dana 26. srpnja 2018. Radničko vijeće PZC Varaždina na očitovanje je od Uprave dobilo Odluku o nejednakom rasporedu radnog vremena, u kojoj je stajala odre ...
Opširnije
VELIKA POBJEDA U PZC VARAŽDIN !

VELIKA POBJEDA U PZC VARAŽDIN !

U srijedu 4. srpnja 2018. godine u PZC Varaždinu održani su izbori za radničko vijeće i izbori povjerenika radnika za zaštitu na radu. ...
Opširnije