Uz članove Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, sjednici su nazočili zamjenik župana Mato Lukić, saborski zastupnik Goran Ivanović, predstavnici školskih ustanova, zdravstvenih ustanova, ustanova socijalne skrbi, Policijske uprave, Kliničkog bolničkog centra Osijek, regionalnih ureda državnih javnih ustanova, pravosudnih tijela, upravnih odjela Županije, trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu ili suvlasništvu Županije te drugi lokalni i regionalni dionici zainteresirani za temu osnaživanja ravnopravnosti spolova i sprečavanja uznemiravanja na radnom mjestu.

Pravna savjetnica NHS-a Katarina Rumora pojasnila je glavne rezultate i aktivnosti projekta te oblike i uzroke nasilja i uznemiravanja na radnom mjestu. Predstavila je i rezultate istraživanja provedenog u sklopu projekta o pojavnosti nasilja i uznemiravanja na radnim mjestima te preporuke za poboljšanje zaštite dostojanstva radnika na radnim mjestima. Nebojša Paunović iz ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova govorio je o ravnopravnosti spolova na radnom mjestu te reguliranju internih akata poslodavaca u cilju zaštite dostojanstva radnica i radnika, nakon čega je uslijedila rasprava.

Projekt je financiran iz programa 2014.-2021. Social Dialogue Decent Work Norveškog fonda, a nositelj projekta je Nezavisni cestarski sindikat uz partnerstvo Nezavisnih hrvatskih sindikata o Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

 

Iz medija:

Hrvatski radio Osijek

STV

Osječka TV

Glas Slavonije

Lokalni Večernji

Radio Našice