Ponovno uvođenje ovih prometnih regulacija proizlazi iz redovitog praćenja prometa i kretanja korisnika, uz kontinuiranu komunikaciju s istima.

Ova mjera na čvoru Zagreb zapad ima za cilj smanjiti opterećenje prometa koji dolazi iz smjera čvora Lučko prema čvoru Zagreb-zapad te dalje prema Gradu Zagrebu, navode iz Hrvatskih autocesta.

Regulacija prometa bit će implementirana od ponedjeljka, 13. studenog, unutar postojeće infrastrukture.

Promet iz smjera GP Bregane i GP Macelj prema Gradu Zagrebu usmjeravat će se jednom prometnom trakom prema Jankomirskom mostu. Također, za promet iz smjera čvora Lučko u smjeru Grada Zagreba osigurat će se vozna prometna traka kao spoj na Jankomirski most.

Cilj je poboljšanje protoka prometa

Ova regulacija ima cilj poboljšati protok prometa, smanjiti zastoje i kolone vozila na ovom dijelu čvora te na kraju osigurati sigurnost prometa.

Unatoč tome, s obzirom na veliki priljev vozila na čvoru Zagreb-zapad, pogotovo tijekom vršnih sati, mogući su kratki zastoji i kolone vozila.

Korisnike se stoga moli da prate prometne prognoze, planiraju putovanja unaprijed i obavezno poštuju prometnu signalizaciju, ističu iz Hrvatskih autocesta.