Projekt Speak Up 2

NCS

29.11.2019.

Main screenshot  83

Razvoj znanja i sindikalne infrastrukture: rezultati provedbe projekta Speak up 2

Dana 29. studenog 2019. završili smo s provedbom projekta "Speak up 2: Jačanje sindikalnog organiziranja u sektoru cestovnog prometa", koja je započela 29. ožujka 2018. Realizacijom ovog projekta željeli smo ojačati kapacitete cestarskih sindikata kroz nacionalno i međunarodno umrežavanje, utjecati na razvoj sektorskih politika, razviti sustave informiranja i edukacije unutar Sindikata te promovirati važnost sindikalnog organiziranja.

NCS

25.11.2019.

Main screenshot  69

Mobilna i web aplikacija od sada dostupne članovima

Na internetskoj stranici NCS-a od studenog je dostupna web aplikacija "NCS komunikacijska platforma", a u Google Play Storeu i App Storeu dostupna je i mobilna aplikacija "NCS mreža". Obje aplikacije služe za brže i jednostavnije komuniciranje unutar Sindikata te efikasnije ostvarivanje prava koja proizlaze iz članstva. U nastavku teksta preuzmite Upute za korištenje komunikacijske platforme, brošuru koja je u tiskanom izdanju krenula u distribuciju po terenu.

NCS

11.11.2019.

Main  4073761756852942365 img 1594

Prema unapređenju zaštite na radu u cestarskom sektoru: važnost prijave nezgoda za prevenciju ozbiljnih ozljeda na radu

Iz nedavno objavljene "Strategije zaštite na radu u sektoru cestovnog prometa" izdvajamo smjernice i preporuke koje smatramo osobito važnima i dopunjujemo ih dodatnim informacijama bitnima za razumijevanje i unapređenje sustava zaštite na radu u sektoru. U ovom tekstu govorimo o važnosti prijave nezgoda (eng. near miss) za prevenciju ozbiljnih ozljeda na radu.

NCS

11.11.2019.

Main ubla%c5%beiva%c4%8di udara

Prema unapređenju zaštite na radu u cestarskom sektoru: povećanje sigurnosti radnika pri radu unutar privremene prometne regulacije

Iz nedavno objavljene "Strategije zaštite na radu u sektoru cestovnog prometa" izdvajamo smjernice i preporuke koje smatramo osobito važnima i dopunjujemo ih dodatnim informacijama bitnima za razumijevanje i unapređenje sustava zaštite na radu u sektoru. U ovom tekstu bavimo se značajem ublaživača udara za povećanje sigurnosti radnika pri radu unutar privremene prometne regulacije.