VELIKA POBJEDA U PZC VARAŽDIN !

U srijedu 4. srpnja 2018. godine u PZC Varaždinu održani su izbori za radničko vijeće i izbori povjerenika radnika za zaštitu na radu.

VELIKA POBJEDA U PZC VARAŽDIN !


Veseli nas činjenica što se unatoč sezoni godišnjih odmora našem pozivu za izlazak na izbore odazvalo čak 80 posto zaposlenih u PZC Varaždinu, što – uz same rezultate glasanja – dovoljno govori o želji radnika za promjenama i sudjelovanjem u odlučivanju o svojim radnim mjestima.

Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat prometa i veza Hrvatske na izbore su izašli u koaliciji i ostvarili odličan rezultat: obje liste koje smo kandidirali ostvarile su potpuni uspjeh, osvojivši sva tri člana i u radničkom vijeću i povjereništvu radnika za zaštitu na radu. Primjerice, zajednička lista za radničko vijeće, predvođena NCS-ovim predsjednikom Podružnice PZC Varaždin Damirom Vrbančićem, osvojila je 157 od 188 glasova svih radnika izašlih na izbore, što potvrđuje da radnici cijene prisustvo na terenu i prepoznaju težinu svakog pomaka koji je NCS izborio u posljednjih godinu i pol dana prisustva u PZC-u. 

U kampanji prije izbora isticali smo da želimo učiniti PZC boljim mjestom rada za sve i da je svaki napredak u tom smjeru plod borbe koji se ne može postići preko noći nego ovisi o dugoročnoj podršci i angažmanu članova. Osvajanjem svih mjesta u radničkom vijeću i povjereništvu radnika za zaštitu na radu povećali smo broj zaštićenih radničkih predstavnika u firmi kojima će poslodavac morati ustupiti i određen broj sati za bavljenje radom u tim tijelima te smo kao sindikat dobili priliku za širenjem baze naših najaktivnijih članova koji se bave sindikalnim organiziranjem.

Za Nezavisni cestarski sindikat ova pobjeda zato predstavlja snažan vjetar u leđa uoči početka kolektivnih pregovora na proljeće iduće godine, a u međuvremenu se nastavljamo organizirati, sindikalno obrazovati i strpljivo raditi na podizanju radničkih prava u PZC-u.
 
 
 
 

 
 

 Objavljeni sadržaj isključiva je odgovornost Nezavisnog cestarskog sindikata

Dobra je vijest da je Hrvatska skočila na listi globalne konkurentnosti. Loša da je to samo zbog promjene metodologije

Dobra je vijest da je Hrvatska skočila na listi globalne konkurentnosti. Loša da je to samo zbog promjene metodologije

(Novi list)
Od zemalja u okruženju, ispred Hrvatske plasirane su Slovenija (na 35. mjestu), Mađarska (48.), Bugarska (51.), Rumunjska (52.) i Srbija (65 ...
Opširnije
Svjetsko istraživanje: Hrvatska ima najgori javni sektor nakon Venezuele

Svjetsko istraživanje: Hrvatska ima najgori javni sektor nakon Venezuele

(Index)
JUČER je objavljena ljestvica globalne konkurentnosti za 2018. godinu, na kojoj se Hrvatska nalazi na 68. mjestu među 140 gospodarstava svijeta, ...
Opširnije