VELIKA POBJEDA U PZC VARAŽDIN !

U srijedu 4. srpnja 2018. godine u PZC Varaždinu održani su izbori za radničko vijeće i izbori povjerenika radnika za zaštitu na radu.

VELIKA POBJEDA U PZC VARAŽDIN !


Veseli nas činjenica što se unatoč sezoni godišnjih odmora našem pozivu za izlazak na izbore odazvalo čak 80 posto zaposlenih u PZC Varaždinu, što – uz same rezultate glasanja – dovoljno govori o želji radnika za promjenama i sudjelovanjem u odlučivanju o svojim radnim mjestima.

Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat prometa i veza Hrvatske na izbore su izašli u koaliciji i ostvarili odličan rezultat: obje liste koje smo kandidirali ostvarile su potpuni uspjeh, osvojivši sva tri člana i u radničkom vijeću i povjereništvu radnika za zaštitu na radu. Primjerice, zajednička lista za radničko vijeće, predvođena NCS-ovim predsjednikom Podružnice PZC Varaždin Damirom Vrbančićem, osvojila je 157 od 188 glasova svih radnika izašlih na izbore, što potvrđuje da radnici cijene prisustvo na terenu i prepoznaju težinu svakog pomaka koji je NCS izborio u posljednjih godinu i pol dana prisustva u PZC-u. 

U kampanji prije izbora isticali smo da želimo učiniti PZC boljim mjestom rada za sve i da je svaki napredak u tom smjeru plod borbe koji se ne može postići preko noći nego ovisi o dugoročnoj podršci i angažmanu članova. Osvajanjem svih mjesta u radničkom vijeću i povjereništvu radnika za zaštitu na radu povećali smo broj zaštićenih radničkih predstavnika u firmi kojima će poslodavac morati ustupiti i određen broj sati za bavljenje radom u tim tijelima te smo kao sindikat dobili priliku za širenjem baze naših najaktivnijih članova koji se bave sindikalnim organiziranjem.

Za Nezavisni cestarski sindikat ova pobjeda zato predstavlja snažan vjetar u leđa uoči početka kolektivnih pregovora na proljeće iduće godine, a u međuvremenu se nastavljamo organizirati, sindikalno obrazovati i strpljivo raditi na podizanju radničkih prava u PZC-u.
 
 
 
 

 
 

 Objavljeni sadržaj isključiva je odgovornost Nezavisnog cestarskog sindikata

SINDIKATI TRAŽE SMJENU MINISTRA PAVIĆA I IZLAZE IZ GSV-a

SINDIKATI TRAŽE SMJENU MINISTRA PAVIĆA I IZLAZE IZ GSV-a

(Jutarnji list)
'NEMA SOCIJALNOG DIJALOGA'
'Vlada si je našla sugovornika u HUP-u, a mi smo im samo smokvin list' ...
Opširnije
Švedska televizija objavila reportažu o propasti Hrvatske:

Švedska televizija objavila reportažu o propasti Hrvatske: "Ovdje nema života"

(Index)
Reporter SVT-a razgovarao je s nekoliko starijih Iločana, a posebno je istaknuo činjenicu da Hrvatsku, za razliku od emigracije iz sredine 20. s ...
Opširnije
Novi zaplet oko Pelješkog mosta: Grci podnijeli upravnu tužbu

Novi zaplet oko Pelješkog mosta: Grci podnijeli upravnu tužbu

(Večernji list)
Pristupne ceste
Visoki upravni sud ima rok od 30 dana da odluči o Avaxovoj tužbi, a to znači do 16. lipnja....

...
Opširnije