Tek napravili trake na autocestama, a analiza pokazala – gotovo sve su neispravne

(Vijesti.rtl.hr)
TKO ĆE PLATITI PROPUSTE?
Nakon što je RTL prije dva mjeseca prvi donio priču o mutnim poslovima sa signalizacijom na autocestama – Potraga je istražila slučaj i došla do nevjerojatnih saznanja.

Tek napravili trake na autocestama, a analiza pokazala – gotovo sve su neispravne


Naime, HAC, koji ima skupocjeni stroj za izradu vibrotraka na autocestama, za taj je posao pred 16 tunela angažirao kooperanta koji je radove naplatio skuplje nego što bi stajali da su ih odradili oni sami. Još gore, nakon provedene kontrole pokazalo se da su gotovo sve linije neispravne. Nemaju minimalno potrebnu retrorefleksiju te su se već nekoliko tjedana nakon završetka radova na dijelovima počele raspadati, što, objašnjavaju prometni stručnjaci – može biti prilično opasno.  

 Zbog toga su u HAC-u od izvođača zatražili da sve odradi ispočetka.

„Po uočenim svim nedostacima napravljeno je izvješće i dalje će se svi nedostaci otklanjati o trošku izvođača", objasnio nam je HACov glavni inženjer Marko Bujas.

No tvrtki Signalgrad koja je taj posao odradila, to ne pada na pamet. Tvrde za sve je kriv HAC koji su upozoravali na vrijeme.

„Projekti nisu bili precizni. Mijenjali su nekoliko puta. Mi smo molili investitora, budući da se ovakav tip linija radi isključivo na čisti asfalt, da se postojeće linije uklone. To nam nije odobreno", odgovorio nam je Marko Sučić iz Signalgrada. 

Nevjerojatan niz pogrešaka te odgovore na pitanja tko je kriv i tko bi to sve mogao platiti – donosi Potraga večeras u 19.20…

A ovdje možete pogledati video priloge
 
 
 
Izvor: Vijesti.rtl.hr
Autor: Vijesti.rtl.hr
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Objavljeno: 10. 12. 2018.

Poveznica na izvor
 
 
 
 

Sever optužio HUP da ni ne traže domaće radnike jer strance plaćaju manje

Sever optužio HUP da ni ne traže domaće radnike jer strance plaćaju manje

N1 - O tome treba li povećati kvote za uvoz stranih radnika, u rubrici 'Dvoboj' Točke na tjedan mišljenja su sukobili Admira Ribičić iz Hrvatske udruge pos ...
Opširnije
Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

(24sata) 'Naša sigurnost je ugrožena. Tražimo da se nešto poduzme. Tražimo da ako već nema dovoljan broj policajaca da nam plate prekovremene i konačno da ...
Opširnije
Usvojeni zaključci -

Usvojeni zaključci - "Promjene u svijetu rada: promišljanja o novim oblicima rada i učincima na sigurnost i zdravlje radnika"

NHS - Dana 13. lipnja 2019. godine na sastanku EPSCO Vijeća (zapošljavanje, socijalna politika, zdravstvo i potrošačka pitanja) usvojeni su zaključci pod n ...
Opširnije