Potpisan ugovor za gradnju mosta preko rijeke Save kod Gradiške

(Večernji list)
Most Gradiška je dio planirane brze ceste od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice s BiH.

Potpisan ugovor za gradnju mosta preko rijeke Save kod Gradiške


U Hrvatskim cestama potpisan je Ugovor za izgradnju mosta preko rijeke Save kod Gradiške, vrijedan 19,5 milijuna eura. Gradnju mosta zajednički, u podjednakom iznosu financiraju Hrvatska i BiH. Uz prisustvo ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić kao naručitelji radova zajedno predstavnikom izvođača Integral Inženjeringom, Đuro Đaković Montažom i Zagreb-Montažom.

Most Gradiška je dio planirane brze ceste od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice s BiH. Hrvatske ceste će izgraditi i četverotračnu dionicu od Okučana do granice s BiH, dugu 9,5 kilometara. Natječaj za gradnju te dionice trebao bi biti objavljen ove godine, a procijenjena vrijednost radova je 410 milijuna kuna. Na toj dionici će se izgraditi i novi granični prijelaza. Rok za dovršetak radova na mostu je pak 30 mjeseci od dana uvođenja u izvođača u posao.

Dionica Okučani- granica BiH, čiji je dio i most Gradiška, u BiH se nastavlja spojem na autocestu Gradiška-Banja Luka i tako spaja koridor E661 koji predstavlja transverzalnu vezu srednje Europe i Jadranskog mora, protežući se od Balatona u Mađarskoj pa do Splita. ?Raspon mosta Gradiška 426 metara, dok je projektirana širina mosta 22,6 metara, što uključuje izgradnju četiri prometna traka, pojedinačne širine kolničkog traka od 3,75 metara sa svom pripadajućom prometnom infrastrukturom. Središnji raspon preko korita rijeke velik je 170 metara i udovoljava zahtjevima plovnog prometa.
 
 
Izvor: Večernji.hr
Autor: Josip Bohutinski
Foto: Hrvatske ceste
Objavljeno: 16. 7. 2019.

Plaće u Zagrebu i dalje rastu; prosječna sad iznosi 7.546 kuna, što je 1.070 kuna više od hrvatskog prosjeka

Plaće u Zagrebu i dalje rastu; prosječna sad iznosi 7.546 kuna, što je 1.070 kuna više od hrvatskog prosjeka

(Telegram)
Prosječna je zagrebačka plaća za ovaj svibanj 217 kuna veća nego za svibanj prošle godine
...
Opširnije
Samozatajni junaci autocesta: Dalibor i Darko već godinama pomažu putnicima -

Samozatajni junaci autocesta: Dalibor i Darko već godinama pomažu putnicima - "Jurili smo za kombijem da im vratimo - dijete..."

(Dnevnik.hr)
Ukoliko izgubite osobne dokumente ili novac na autocesti, ne brinite jer Dalibor i Darko koji rade u ophodnjama u HAC-u sve nađu i vrate vl ...
Opširnije
Ekonomisti tvrde da nam se crno piše: 'Nova recesija stiže 2020. ili 2021.'

Ekonomisti tvrde da nam se crno piše: 'Nova recesija stiže 2020. ili 2021.'

(Novi list)
Daleko manje ekonomista procjenjuje u aktualnom istraživanju da bi recesija mogla početi već ove godine no što je bio slučaju u istraživanju ...
Opširnije