Počela turistička sezona na autocestama

(Prvi.hr)
Na hrvatskim autocestama počela je turistička sezona koja traje do 17. rujna.
Prenosimo priopćenje koje su poslale Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o.

Počela turistička sezona na autocestama


"Kao i svake godine uspostavljena je koordinacija svih nadležnih subjekata u provedbi organizacije prometa (MUP, MPPI, HAK, HRT, DUZS, HAC, HC, ARZ, AZM, HAC ONC i Hitna medicinska pomoć HMP) te je definiran način organizacije dežurstava žurnih službi MUP-a i HMP-a.

Ovom zajedničkom koordinacijom praćenja sigurnosti prometa, naši korisnici mogu biti sigurni da će u slučaju bilo kakve incidentne situacije na autocesti biti pravovremena intervencija. Timovi hitne medicinske pomoći bit će smješteni u tehničkim jedinicama održavanja Brinje i Dugopolje na autocesti A1, te u tehničkoj jedinici održavanja Kutina i Županja na autocesti A3. Osim timova hitne medicinske službe, naši djelatnici osposobljeni su za rad s 35 defibrilatora (eng. AED - Automatic external defibrillator), koji su raspoređeni po tehničkim jedinicama i u ophodarskim vozilima. Potrebno je samo nazvati besplatni broj 112 i javiti na kojem djelu autoceste se nalazite.

Naposljetku, želimo apelirati na naše korisnike da smo uočili veći broj nepotrebnih zaustavljanja vozila na zaustavnoj traci, a time i veći broj naleta drugog vozila, što za posljedicu često ima smrtni ishod. Ovim putem molimo korisnike da ponajprije zbog svoje sigurnosti, zaustavnu traku koriste isključivo u izvanrednim situacijama ili zbog kvara vozila.

U slučaju kvara na vozilu ili drugog događaja na autocesti potrebno je obilježiti zaustavljeno vozilo te nas odmah kontaktirati putem SOS telefona ili pozivom na jedan od besplatnog info telefona 0800 0422 / 0800 0111. U ovakvom slučaju zaustavljanja na autocesti korisnici se mole da napuste vozilo i pričekaju pomoć iza zaštitne odbojne ograde ili na drugom sigurnom mjestu, te obavezno obuku zaštitni prsluk.

Kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju izvanredne situacije na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja, molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr .

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo o stanju na autocestama obavještavati putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800-0111".
 
 
Izvor: Prvi.hr
Autor:  Marina Vraneković
Foto: Pixell
Objavljeno: 12. 6. 2017.
Poveznica na izvor

Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

(N1 Hrvatska)
Istraživanje Nezavisnih hrvatskih sindikata pokazalo je da su cijene ovogodišnjih uskršnjih košarica porasle od jedne do 100 kuna, za koli ...
Opširnije
Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

(Faktograf)
Agencijski radnik, odnosno ustupljeni radnik, najčešće je star 25 do 34 godine, ima završenu gimnaziju, strukovnu ili umjetničku srednju ško ...
Opširnije