Održana Izborna skupština Nezavisnog cestarskog sindikata

(NCS)
U subotu 11. studenog 2017. održana je Redovna izborna skupština Nezavisnog cestarskog sindikata na kojoj je 54 prisutnih zastupnika s pravom glasa iz osam podružnica NCS-a izabralo nova tijela Sindikata i donijelo novi Statut

Održana Izborna skupština Nezavisnog cestarskog sindikata


Uz zastupnike s pravom glasa koje su, sukladno Statutu NCS-a, delegirale podružnice, sjednici Skupštine nazočilo je i 36 gostiju, mahom sindikalnih povjerenika iz NCS-ovih podružnica.

Na subotnjoj sjednici Skupštine usvojen je izvještaj Nadzornog odbora kao i izvještaj o radu predsjednika NCS-a Mijata Stanića, donesena je Odluka o spajanju NCS-a i Sindikata radnika hrvatskih cesta i autocesta te su potvrđene sve odluke Središnjeg odbora i drugih tijela Sindikata između dvije sjednice Skupštine.

Skupština je izabrala novi Nadzorni odbor i Statutarno povjerenstvo, a uz dosadašnjeg predsjednika NCS-a Mijata Stanića, koji je izabran u novi mandat, na funkciju zamjenika predsjednika NCS-a izabran je Anđelko Kasunić, predsjednik Podružnice HAC.

Prilikom predstavljanja programa rada u predstojećem razdoblju, Mijat Stanić je istaknuo nužnost nastavka rada na temeljnim zadaćama Sindikata - sklapanju kolektivnih ugovora i borbi za daljnje povećanje radničkih prava i razine zaštite na radu. Nastavit će se borba za dobrobit poduzeća u kojima NCS djeluje i za još veću neovisnost Sindikata od utjecaja poslodavaca. I dalje će se intenzivno raditi na ugovaranju i povećanju uplata poslodavaca u treći mirovinski stup, a nastavit će se i s jačanjem kapaciteta Sindikata kroz edukacije financirane vlastitim sredstvima i sredstvima Europske unije. Također je naglasio nužnost nastavka povezivanja s drugim sindikatima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, osobito unutar cestarskog i prometnog sektora, kao i s udrugama i drugim organizacijama zainteresiranima za suradnju. NCS će i dalje solidarno pomagati svojim članovima i drugim radnicima u potrebi te nastaviti aktivno sudjelovati u sindikalnim i građanskim inicijativama za unapređenje radničkih i ljudskih prava, obranu javnog interesa i zaštitu javnih dobara.

 

Nastavili radove na Istarskom ipsilonu: Koštaju 1,2 mlrd. kuna

Nastavili radove na Istarskom ipsilonu: Koštaju 1,2 mlrd. kuna

(24sata)
Istaknuvši kako je Vlada puno uložila u prometnu infrastrukturu u proteklim godinama, premijer je najavio kako će se i dalje ulagati, a velike ...
Opširnije
U nedjelju Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnih prometnih nesreća

U nedjelju Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnih prometnih nesreća

(Nacionalni portal)
Udruga Sigurnost u prometu: Cilj je do 2020. godine smanjiti stradavanje na cestama za 50 posto
...
Opširnije
Gospodarstvo na rubu sloma, a Vlada troši kao pijani grof

Gospodarstvo na rubu sloma, a Vlada troši kao pijani grof

(Novi list) kolumna PARDON Sanje Modrić
Gabula je u tome što država opet ne suspreže svoje sumanute apetite, a to nas neće nigdje dovesti. Državni pror ...
Opširnije