INFORMACIJE O VIŠKOVIMA RADNIKA I UKIDANJU POJEDINIH RADNIH MJESTA

(Podružnica HAC)
Sindikalne vijesti br. 164 od 24. 1. 2019. g.

INFORMACIJE O VIŠKOVIMA RADNIKA I UKIDANJU POJEDINIH RADNIH MJESTA


U posljednje vrijeme sindikatu se javio veći broj članica i članova zabrinutih za svoju egzistenciju jer se, navodno, na temelju analize Deloittea njihova radna mjesta ukidaju ili će biti proglašeni viškom.

Proces restrukturiranja uređen je Zakonom o radu i, kao i u dosadašnjim prilikama, jednom kada i ako do restrukturiranja dođe, ono će se morati provoditi u suradnji sa sindikatom i radničkim vijećem. To, između ostalog, znači da će sve odluke o kriterijima i programu zbrinjavanja viška radnika biti pravovremeno oglašavane na oglasnim pločama i dostupne svim radnicima. S obzirom da ništa od navedenog dosad nije odrađeno, restrukturiranja zasad nema, a nijedno radno mjesto radnika zaposlenih temeljem ugovora o radu ne može biti ukinuto bez donošenja programa zbrinjavanja viška radnika ili promjene unutarnjeg ustroja, do koje također ne može doći bez znanja radničkog vijeća. Kao i uvijek do sada, sindikat će članove na vrijeme obavijestiti o svim bitnim promjenama koje nastanu u vezi s restrukturiranjem i zasad nema potrebe za brigom.

Podsjećamo također da je program poticajnih otpremnina na snazi još iduće četiri godine, pa ako i dođe do restrukturiranja, nitko se ne treba bojati da neće imati osiguranu otpremninu. Na tom tragu, molimo sve koji razmišljaju o odlasku u mirovinu uz otpremninu da prije donošenja tako velike životne odluke naprave izračun na HZMO-u i obave sve potrebne konzultacije kako bi izbjegli neugodna iznenađenja kakva su doživjeli pojedini radnici koji se prije odlaska nisu detaljno informirali.
 
 
 
Preuzmi Sindikalne vijesti br. 164 kao PDF dokument

ISPREGOVARAN DODATAK  KOLEKTIVNOM UGOVORU

ISPREGOVARAN DODATAK KOLEKTIVNOM UGOVORU

Sindikalne vijesti br. 168 od 11. 4. 2019. ...
Opširnije
40. cestarski susreti HRVATSKE Tučepi, od 16. do 19. svibnja 2019. godine

40. cestarski susreti HRVATSKE Tučepi, od 16. do 19. svibnja 2019. godine

Odlukom Organizacijskog odbora Cestarskih susreta Hrvatske, 40. cestarski susreti Hrvatske će se održati od 16. do 19. svibnja 2019. godine u Tučepima (Hot ...
Opširnije