HAC na naplati Vučevica 'reže' broj radnika: noću preko rampe samo uz ENC

(Slobodna Dalmacija)
Od petka, 1. veljače, u noćnim satima, izlaz na naplatnoj postaji Vučevica moguće je koristiti jedino uz ENC.

HAC na naplati Vučevica 'reže' broj radnika: noću preko rampe samo uz ENC


Riječ je o pilot projektu naplate cestarine elektroničkim putem na manjim i niskofrekventnim naplatnim postajama. Izlaz u ENC ONLY sustavu funkcionirat će isključivo u noćnim satima, od 22:00 do 06:00, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Svrha ENC ONLY sustava je smanjenje troškova poslovanja uz zadržavanje postojećeg standarda korištenja naplatnih postaja. Cilj je ujedno potaknuti korištenje ENC uređaja, te osvijestiti korisnike da ENC-om ostvaruju značajan popust na cestarinu od minimalno 21,74%. Planira se implementacija ENC ONLY sustava na više niskofrekventnih postaja kao prijelaznog rješenja do uvođenja novog sustava naplate cestarine koji će se bazirati na elektroničkoj bez kontaktnoj naplati, kažu u HAC-u.

 - Prva naplatna postaja koja će u noćnoj smjeni raditi u režimu ENC ONLY je Vučevica. Ta naplatna postaja uvrštena je u pilot projekt iz razloga što tijekom godine u noćnoj smjeni prosječno prođe oko 10 vozila, od čega 4 koriste ENC. Stalni korisnici koji u noćnim satima koriste izlaz Vučevica o novom načinu plaćanja cestarine obaviješteni su putem letaka i nove prometne signalizacije na autocesti. HAC je putem besplatnog info telefona 0800 0422 osigurao stalnu podršku na ENC ONLY naplatnim mjestima što uključuje i mogućnost daljinskog podizanja rampe u slučajevima hitnih i izvanrednih situacija - navode u HAC-u.
 
 
 
Izvor: Slobodnadalmacija.hr
Piše: PSD
Foto: Vjekoslav Skledar/Ilustracija/Hanza media
Objavljeno: 30. 1. 2019.

Poveznica na izvor
 
 
 
 

Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

(N1 Hrvatska)
Istraživanje Nezavisnih hrvatskih sindikata pokazalo je da su cijene ovogodišnjih uskršnjih košarica porasle od jedne do 100 kuna, za koli ...
Opširnije
Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

(Faktograf)
Agencijski radnik, odnosno ustupljeni radnik, najčešće je star 25 do 34 godine, ima završenu gimnaziju, strukovnu ili umjetničku srednju ško ...
Opširnije