Evo koliko su rasli prihodi od cestarina

(Večernji list)

U usporedivom vikendu prošle godine zabilježeno je 517.469 vozila

Evo koliko su rasli prihodi od cestarina


Promet na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) tijekom proteklog vikenda porastao je u odnosu na usporedivi lanjski vikend za 2 posto, dok je prihod od cestarine povećan za 14,9 posto, a solidne rezultate, izuzev Autoceste Zagreb - Macelj koja ima značajniji pad, ostvarili su i drugi koncesionari.

Na autocestama u nadležnosti HAC-a protekloga je vikenda evidentirano 528.259 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 29,3 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.

U usporedivom vikendu prošle godine zabilježeno je 517.469 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 25,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Tako je promet vozila porastao za 2 posto, dok je prihod od naplaćene cestarine veći za 14,9 posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

Po podacima Autoceste Rijeka-Zagreb, na autocestama tog koncesionara i mostu Krk protekli je vikend, od 7. do 9. srpnja, zabilježen promet 289.673 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 15 milijuna kuna bez PDV-a.

U usporedivom vikendu prošle godine (8. srpnja do 10. srpnja) zabilježen je promet od 285.070 vozila, a cestarina je naplaćena u iznosu od 13 milijuna kuna bez PDV-a.

To znači da je broj vozila povećan za 1,6 posto, a prihod od cestarine porastao je za 15 posto.

Na autocesti Zagreb - Macelj tijekom vikenda evidentiran je promet 91.942 vozila, što je pad u odnosu na usporedivi vikend prošle godine za 16.083 vozila ili 14,9 posto.

Istarskim ipsilonom proteklog je vikenda prometovalo 138.958 vozila, što je 1,2 posto više nego u lanjskom usporedivom razdoblju, izvijestila je Bina Istra.
 
 
 
Izvor: Večernji list
Autor: Hina
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Objavljeno: 10. 7. 2017.
Poveznica na izvor

Sever optužio HUP da ni ne traže domaće radnike jer strance plaćaju manje

Sever optužio HUP da ni ne traže domaće radnike jer strance plaćaju manje

N1 - O tome treba li povećati kvote za uvoz stranih radnika, u rubrici 'Dvoboj' Točke na tjedan mišljenja su sukobili Admira Ribičić iz Hrvatske udruge pos ...
Opširnije
Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

(24sata) 'Naša sigurnost je ugrožena. Tražimo da se nešto poduzme. Tražimo da ako već nema dovoljan broj policajaca da nam plate prekovremene i konačno da ...
Opširnije
Usvojeni zaključci -

Usvojeni zaključci - "Promjene u svijetu rada: promišljanja o novim oblicima rada i učincima na sigurnost i zdravlje radnika"

NHS - Dana 13. lipnja 2019. godine na sastanku EPSCO Vijeća (zapošljavanje, socijalna politika, zdravstvo i potrošačka pitanja) usvojeni su zaključci pod n ...
Opširnije