Cestari su ovog vikenda okrenuli impozantne novce, evo i kolike

(Tportal) Promet u plusu
Promet na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) tijekom proteklog vikenda porastao je u odnosu na usporedivi lanjski vikend za pola posto, uz rast prihoda od cestarine za 13 posto, a rast prihoda od 11,8 posto registriran je i na Autocesti Rijeka - Zagreb

Cestari su ovog vikenda okrenuli impozantne novce, evo i kolike


Od 1. srpnja do kraja rujna na tim je autocestama na snazi 10-postotno povećanje cijene cestarina. Sezonsko povećanje cijena uslijedilo je nakon što su ti koncesionari početkom travnja povećali cijene cestarine za prosječnih 4,4 posto, ovisno o dionici. To, uz rast prometa, utječe na prihod od cestarina.

Na autocestama u nadležnosti HAC-a protekloga je vikenda evidentirano 690.203 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 39,7 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.

U usporedivom vikendu prošle godine zabilježeno je 689.861 vozilo i naplaćena cestarina u iznosu od 35,1 milijun kuna bez PDV-a.

Tako je promet vozila porastao za 0,5 posto, a prihod od naplaćene cestarine za 13 posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

Po podacima Autoceste Rijeka-Zagreb, na autocestama tog koncesionara i mostu Krk protekli je vikend, od 28. do 30. srpnja, zabilježen promet 327.190 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 17,9 milijuna kuna bez PDV-a.

U usporedivom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 326.261 vozilo, a cestarina je naplaćena u iznosu od 16 milijuna kuna bez PDV-a. To znači da je broj vozila povećan za 0,3 posto, dok je prihod od cestarine porastao 11,9 posto.

Na autocesti Zagreb - Macelj tijekom petog srpanjskog vikenda evidentiran je promet 113.628 vozila, što je pad u odnosu na usporedivi vikend prošle godine za 10.310 vozila ili 8,3 posto.

Istarskim ipsilonom proteklog su vikenda prometovala 163.393 vozila, što je 5,7 posto više nego u lanjskom usporedivom razdoblju, izvijestila je Bina Istra.
 
 
Izvor: Tportal.hr
Autor: N.S./Hina
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Objavljeno: 31. 7. 2017.
Poveznica na izvor
 
 
 
 

Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

Uskršnja košarica ove godine skuplja za 100 kuna

(N1 Hrvatska)
Istraživanje Nezavisnih hrvatskih sindikata pokazalo je da su cijene ovogodišnjih uskršnjih košarica porasle od jedne do 100 kuna, za koli ...
Opširnije
Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

Agencijski rad: tri po tri mjeseca – i tako dočekaju jubilarnu desetogodišnjicu

(Faktograf)
Agencijski radnik, odnosno ustupljeni radnik, najčešće je star 25 do 34 godine, ima završenu gimnaziju, strukovnu ili umjetničku srednju ško ...
Opširnije