Cestari su ovog vikenda okrenuli impozantne novce, evo i kolike

(Tportal) Promet u plusu
Promet na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) tijekom proteklog vikenda porastao je u odnosu na usporedivi lanjski vikend za pola posto, uz rast prihoda od cestarine za 13 posto, a rast prihoda od 11,8 posto registriran je i na Autocesti Rijeka - Zagreb

Cestari su ovog vikenda okrenuli impozantne novce, evo i kolike


Od 1. srpnja do kraja rujna na tim je autocestama na snazi 10-postotno povećanje cijene cestarina. Sezonsko povećanje cijena uslijedilo je nakon što su ti koncesionari početkom travnja povećali cijene cestarine za prosječnih 4,4 posto, ovisno o dionici. To, uz rast prometa, utječe na prihod od cestarina.

Na autocestama u nadležnosti HAC-a protekloga je vikenda evidentirano 690.203 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 39,7 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.

U usporedivom vikendu prošle godine zabilježeno je 689.861 vozilo i naplaćena cestarina u iznosu od 35,1 milijun kuna bez PDV-a.

Tako je promet vozila porastao za 0,5 posto, a prihod od naplaćene cestarine za 13 posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

Po podacima Autoceste Rijeka-Zagreb, na autocestama tog koncesionara i mostu Krk protekli je vikend, od 28. do 30. srpnja, zabilježen promet 327.190 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 17,9 milijuna kuna bez PDV-a.

U usporedivom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 326.261 vozilo, a cestarina je naplaćena u iznosu od 16 milijuna kuna bez PDV-a. To znači da je broj vozila povećan za 0,3 posto, dok je prihod od cestarine porastao 11,9 posto.

Na autocesti Zagreb - Macelj tijekom petog srpanjskog vikenda evidentiran je promet 113.628 vozila, što je pad u odnosu na usporedivi vikend prošle godine za 10.310 vozila ili 8,3 posto.

Istarskim ipsilonom proteklog su vikenda prometovala 163.393 vozila, što je 5,7 posto više nego u lanjskom usporedivom razdoblju, izvijestila je Bina Istra.
 
 
Izvor: Tportal.hr
Autor: N.S./Hina
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Objavljeno: 31. 7. 2017.
Poveznica na izvor
 
 
 
 

Sever optužio HUP da ni ne traže domaće radnike jer strance plaćaju manje

Sever optužio HUP da ni ne traže domaće radnike jer strance plaćaju manje

N1 - O tome treba li povećati kvote za uvoz stranih radnika, u rubrici 'Dvoboj' Točke na tjedan mišljenja su sukobili Admira Ribičić iz Hrvatske udruge pos ...
Opširnije
Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

Pravosudna policija prosvjeduje zbog sigurnosti svih djelatnika

(24sata) 'Naša sigurnost je ugrožena. Tražimo da se nešto poduzme. Tražimo da ako već nema dovoljan broj policajaca da nam plate prekovremene i konačno da ...
Opširnije
Usvojeni zaključci -

Usvojeni zaključci - "Promjene u svijetu rada: promišljanja o novim oblicima rada i učincima na sigurnost i zdravlje radnika"

NHS - Dana 13. lipnja 2019. godine na sastanku EPSCO Vijeća (zapošljavanje, socijalna politika, zdravstvo i potrošačka pitanja) usvojeni su zaključci pod n ...
Opširnije